Hårfjerning er både tidkrevende og krever mye jobb for et kortvarig resultat. Derfor kan det være et godt valg å bruke laser. Laser viser seg nemlig å være den mest effektive metoden for hårfjerning, derfor kan det være en idé for deg som er lei av både å bruke tid på hårfjerning, men også for å slippe ulempene ved å bruke høvelen hjemme. 

 

Diodelaser eller IPL?

Historisk er fordelen med Diodelaser fremfor IPL at man kan oppnå samme resultat som med IPL, men med færre behandlinger. Med dagens mest effektive IPL-maskiner er forskjellen redusert og den endelige effekten etter endt behandling er lik med både Diodelaser og IPL.

IPL tilbyr et bredt behandlingsspekter, i tillegg til permanent hårfjerning, kan den også behandle: pigmenteringer, overfladiske blodkar, pigmentflekker, akne, arr, store porer og rosacea.

 

Hvor effektivt er diodelaser og IPL?

Laserbehandlingen og IPL behandling gjentas rundt 5-8 ganger avhengig av hårtype, hudtype og andre faktorer. I tillegg må man i enkelte tilfeller gjennomgå en vedlikeholdsbehandling etter er par år (individuelt fra person til person) for varig resultat.

 

Før og etter behandling

Før behandlingen er det viktig at man ikke utsetter seg for sollys ca 6 uker før og 6 uker etter behandlingen. Soleksponering gjør behandlingen mindre effektiv og øker samtidig risikoen for uønskede bivirkninger.

Voksing, elektrolyse og andre behandlinger som påvirker hårrøttene bør unngås, siden det er disse som skal behandles med laser.

Før behandlingen skal hårene trimmes ned til en lengde på et par millimeter. Beskyttende briller må brukes under behandlingen.

Selve behandlingstiden er avhengig av størrelsen på området som skal behandles. Først påføres en gel på området som skal behandles, deretter føres håndtaket i et jevnt tempo over området samtidig som laserskudd går av ved at man holder knappen på håndtaket (eller fotpedalen) inne. Etter ferdig behandling er det anbefalt å påføre aloe vera spray slik at hårsekkene lukkes. Den første tiden etter behandlingen kan huden føles litt som om den er solbrent.

Bestill din time her!

Kilde:

https://www.iplspesialisten.no/Harfjerning.html?fbclid=IwAR3_YsCUCBsvyVcV3t2e7ZE6LoYK2Zxl1NJq8p7SbXN6JmlNylk3IvGLugM