Det å ta massasje har nemlig mange helsefordeler, både på det mentale

og det kroppslige!

 

En god massasje påvirker hele kroppen og det er med god grunn at dette er en metode som er brukt i tusenvis av år. Det er avslappende og forfriskende, og ikke minst kan det gi en positiv effekt på selvfølelsen og øke vår mentale klarhet. 

Som nevnt over finnes det mange grunner til å ta massasje, nå skal vi gå mer i dybden av de ulike kategoriene av de positive effektene: 

Hud:

Når man masserer huden øker blodsirkulasjonen og kollagenfibrene i stimuleres.
Du får en friskere glød ved at svette- og fettkjertlene reguleres og at huden kvitter seg raskere med døde hudceller. Blodsirkulasjonen vil også ha en innvirkning på næringsstoffene som behøves for et sunt hår og sterke negler. Pluss i boka; det holder rynkene unna og cellulittene under kontroll. 
 

Muskler:

Om du sitter store deler av dagen foran en pult kan det være lett å ende opp litt “fremoverlent”. Med en massasje kan du forhindre dette og få en bedre holdning. ved at musklene strekkes og slappes av får de tilbake sin elastisitet og bevegelighet. 
 

  

Sirkulasjon:

Lymfesystemet vårt er avhengig av at økt sirkulasjon gir gir næringsstoffer til musklene. En massasje bidrar nemlig til at du puster dypere og at blodårene utvider seg, noe som effektiviserer dette og hjelper de viktige renseorganene i kroppen vår. På denne måten kan man si at en massasje hjelper til at avfallstoffer fraktes effektivt ut av kroppen. 
 

Fordøyelsen og immunforsvar: 

Når man er stresset, har angst eller spenninger i kroppen kan dette gå utover fordøyelsessystemet og immunforsvaret. En massasje kan redusere forstoppelse og luftplager, pluss at regelmessig bruk av massasje kan gi deg et bedre immunforsvar. 
 

Det mentale:

En massasjelignende berøring frigjør hormonet oxytocin, et lykkehormon som får deg til å slappe av. Det roer sinnet, reduserer stress, senker blodtrykket og hever smerteterskelen. Når man masserer hodebunnen kan det ha en stor påvirking av den mentale tilstanden din. Blodstrømningen til hodet gir mer klarhet, øker konsentrasjonsevnen og man blir mindre irritabel. 
 
Nå som man har lest alle disse fordelene ved å ta en massasje, så er det ikke noe mer å fundere over.
Bestill en massasje-timen i appen slik at du får opplevd de positive sidene du også! Bestill time

  

 

 

 

Kilde: https://lundhudpleie.no/behandlinger/#1540472355509-0680a1ae-05ca