Vi har mange ulike kategorier i appen vår, og under kategorien “helse” finner du osteopati. Det kan fort bli forvirrende å vite forskjellen på hva ulike terapeuter behandler da det finnes et hav av behandlinger å velge mellom. Derfor skal vi i dette innlegget opplyse om hva osteopati faktisk er!

 

Elisabeth Sælø, osteopat ved Akupunkturhuset i Oslo sier:

Osteopater behandler ikke tilstander, men mennesker. Målet er å finne sammenhengen mellom plagene, kroppen og hverdagen til pasienten.

 

Osteopati er en medisinsk behandling som er basert på blant annet nevrologi, anatomi og fysiologi. Dette er en behandling som utføres ved hjelp av hendene og kan ha likhetstrekk med både det en fysioterapeut og kiropraktor gjør på grunn av metodene som brukes. Osteopater bruker mange forskjellige teknikker som aktiv tøying og strekking, manipulasjoner («knekking»), bløtvevsbehandling, men også rådgiving og veiledning. 

 

En osteopat kan hjelpe deg med mye; nakkesmerter, hodepine, rygg/bekken, skulder/arm/albue og kne/fot. Dermed trenger man ikke å nøle om man skulle ha problemer med noen av disse områdene. I Oslo finner dere som sagt Akupunkturhuset, og det ligger ofte rabatterte timer ute i appen. 

Ta turen til Elisabeth og fiks din vonde kropp!